Speedzone vasárnapi Csik: Nem kell mindig szerelni!

1 300 Megtekintés 40 E

Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz:
hupac.info/limo/7Jr.html...

A témáról készült cikket itt olvashatod: speedzone.hu/nem-kell-mindig-...

Itt a nyár eleje, a bevetések ideje. Finom meleg van, már nem hideg a garázspadló, a kánikulában küszködő autó meg örül, ha épp most hozzájut egy kis friss kenőanyaghoz, olyanhoz, ami még tudja a gyári sűrűséget. Olajcsere-time!

Megjegyzés

 1. Béla Tóth
  Béla Tóth
  15 napja

  Az olajat nem csak azért melegítjük, hogy follyon, hozadéka még a leülepedett retket is felkeveri és lejön az olajjal. Olajszűrőt meg forgalmival veszünk, vagy legalább pontos típussal, évjárattal. A boltos úgy is az alapján keresi a programban. A leengedő csavart meg nem kell a méteres erőkarral visszatépni, viszont az alátétet érdemes puhítani.

 2. adam ada
  adam ada
  17 napja

  még egy méteres szár kelett volna az olaj leeresztő csavarhoz :D illetve azt hasvédőt egybül letéptem volna a gecibe és kidobtam volna ahogy kinéz már... az vicc...

 3. A. F.
  A. F.
  17 napja

  12:15 a filter vége azért kissé szögletes, mert oda kell ráhúzni a szerszámot, akkor nem csúszik el.

 4. Peter Molnar
  Peter Molnar
  18 napja

  Kényelmetlen olajszűrő cserét úgy csinálom, hogy először ütök pl csavarhúzóval egy lyukat rá alul, hogy le tudjon belőle csorogni az olaj, utána elegánsabban le lehet tekerni :)

 5. vasskos
  vasskos
  21 napja

  Fu bocsi de ezt most nem tudtam végignezni. Annyira nem te vagy. De azért megy a komment az algoritmus miatt. :D

 6. Ádám Schrempf
  Ádám Schrempf
  21 napja

  Csík Szakálmetálba van miden :P nem néznek rád mint borjú az új kapura és van a programjukban régi alfa is :) Ha legközelebb cserélni szeretnél, gyere le nyugodtan hozzánk Pécsre nálunk van akna, könnyebb, nem kell fetrengeni :)

  1. Ádám Schrempf
   Ádám Schrempf
   19 napja

   @Zsolt Csikós De tudom, semennyi :) Csak udvarias akartam lenni, meg mert tisztellek azért aki vagy. Családi kirándulással egybekötve vagy adok egy Mito-t tesztre is ha szeretnéd, akármi mással együtt már működőképes :)

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   19 napja

   Pécsre, olajat cserélni :-DDDD Nem tudod, nekem mennyi szabadidőm van :-) De köszi!

 7. László Leibinger
  László Leibinger
  21 napja

  Ha egy olajcsere ennyire nyögve nyelve megy akkor el sem tudom képzelni mi lehet pl. egy kerékcserénél :) értem én hogy kell a műsoridő de ne legyen a bolhából elefánt....

 8. Kelpo Johny
  Kelpo Johny
  22 napja

  Nagyon jó volt ez is, Csik egy kincs👍 Egyik ismerősnek sikerült beletörni a leeresztö csavart, azt volt egy móka még kiszedni😅

 9. Paar Peter
  Paar Peter
  22 napja

  ez komolyan egy müsort érdemel hogy valaki fél ora altt lecseél egy olajat?

 10. Norbert Lovas
  Norbert Lovas
  22 napja

  Ezt a szenvedest meg nezni is kellemetlen volt... 😅

 11. Type 3 66'
  Type 3 66'
  22 napja

  A jo oreg Toyota , a hires D4-D motorall 🤘✌️

 12. KAMUKAZE 99
  KAMUKAZE 99
  22 napja

  Ha a matt fényszóró fogalma mellé be kéne vágni egy képet az illusztráció kedvéért, mehetne oda az avensis-é.

 13. K. Roland
  K. Roland
  22 napja

  24:00-nél egy puki kisurrant,lefekvés közben? :D Vályi Pistától szabadon?

 14. Vic Cooper
  Vic Cooper
  23 napja

  Meg ket aprosag. Az olajleereszto csavarok meghuzasi nyomateka altalaban 30-40 Nm, szoval felesleges tepni erokarral, lattam mar elnyalt menetu kartert, nem vicces. A masik, hogy mielott felteszed az olajszurot, miert nem toltod fel olajjal? Egybol van olajod megkenni a gumigyurut is. Foleg, ha igy megy fel, kvazi fuggolegesen... Annyira egyszeru egy olajcsere, de meg mindig annyi embert latok szopni vele, hogy az mar fajdalmas.

 15. Vic Cooper
  Vic Cooper
  23 napja

  Draga Csik, vegyel magadnak egy atlatszo munkavedelmi szemuveget, megvaltozik az eleted, talan nincs 2000 Ft sem. 90%-os anyazascsokkenes garantalt! 🙃

 16. Rigó Fütty
  Rigó Fütty
  23 napja

  Én alumínium alátétet használok tömítésnek, mert puhább mint a réz, könnyebben felveszi a formát, de csak egyszer használatos (olajhűtőnél, turbócsőnél pont jó). Ellenben a rezet, felforrósítva újra lehet használni, mert nem roncsolódik úgy mint az alcsi. Sokan gázlánggal felhevítik és újra visszateszik. Új darab hiányában és is csináltam már így. Opelomnál gumigyűrűs az olajcsavar és kb.120 Ft a gyűrű :D .

 17. István Forgó
  István Forgó
  23 napja

  Basszus! Gyújtás nélkül (Traffókábelt kihúzva) feltermeled az olajnyomást, utána beindítod, nem pörgeted szét a hideg motort, vársz pár percet, és ellenőrzöd az olajszintet és feltöltöd a maximumra, hiszen a szűrő felvett a tekerés után még pár decit!!! Ja és megfújkálod féktisztítóval az olajleeresztő környékét a végén! És ne sajnáld az ablakmosót se szegény verdától...

 18. Dallos Zsolt
  Dallos Zsolt
  23 napja

  Zsolt, ezekkel az Avensis búrákkal látsz Te még valamit éjszaka...?

 19. Norbert Tóth
  Norbert Tóth
  23 napja

  Bezzeg ha az unixban vásároltál volna 😂😂áz májsztertájlét jó áron.

  1. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   most ez volt a "soros" szponzor 😎

 20. Szipus Alf
  Szipus Alf
  23 napja

  Akkor az olajcsere szakszerűen, ahogy én gondolom: Üzemmeleg állapotban leeresztő csavar ki, ami nem folyik ki kihajtjuk úgy, hogy járatjuk a motort vagy 3 percig. Olajszűrő marad, elég 3 olajcsere után cserélni, leszerelés 3 colos csőkulccsal. Leeresztő csavar vissza, semmi új alátét meg csavar, jó az még, örök élet. Olajjal előírt mennyiséget betölteni és kész is. Olajnál a lényeg, hogy ne tévesszen meg a gyári leírás. 5w40. Ennyi.

  1. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   @Tamás Zagyi igazad van. Módosítottam.

  2. Tamás Zagyi
   Tamás Zagyi
   23 napja

   Azt ugye tudod, hogy ezzel a hozzászólással kárt okozol a szakszervizeknek (mindnek, mivel nincs nevesítve az érintett). Ha egy szerviz ezt megengedi magának és kitudódik, azzal maga alatt vágja a fát.

 21. Richárd Papp
  Richárd Papp
  23 napja

  Sziasztok! Üzemanyagszűrőt milyen időközönként cseréltek? Olajat nem 3/4-ig kell tölteni?

  1. Richárd Papp
   Richárd Papp
   18 napja

   @Peter Molnar Opel corsa c 1.2 benzin

  2. Peter Molnar
   Peter Molnar
   18 napja

   Minden második olajcseréhez, közös nyomócsöves dízelnél legalábbis, egy régi benzines kevésbé érzékeny, némelyik típusnál élettartam szűrő van a tankban. Szóval ha mondasz autó típust és motort, akkor lehet konkrétabban válaszolni ;)

  3. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   Ha eltömődik. Észreveszed mikor. Dízel hondáknál az izzítás jelző piktogram villog és 2000 fölött tiltja a fordulatot az ecu.

 22. Galantai Thomas
  Galantai Thomas
  23 napja

  Legutóbb egy AGR szeleppet cseréltem így otthon, ott az egyik csavar olyan szemét helyen volt, hogy idegrohamot kaptam a végére. Nem, nem fekszem be többet így az autó alá, elviszem, emeljék meg, cseréljék le az olajat a szakik. 😂👍

 23. Bregb Arega
  Bregb Arega
  23 napja

  Ezt vártam, a hangot a végén! :) Jó a szöveg, de ez nem jön át azon keresztül. Videón meg a szaga és a vibrációja nem, szóval ...élőben mikor lesz látható? :D (a Triumph-al együtt)

 24. Szipus Alf
  Szipus Alf
  23 napja

  Miután lefolyik az "összes" olaj én be szoktam indítani a motort, hogy kidolgozza az összeset.

  1. Tamás Zagyi
   Tamás Zagyi
   21 napja

   @Dénes Nyemcsok Mit kell tenni, ha felvillan az (elégtelen) olajnyomás jelző lámpa? Azonnal leállítani a motort! Te meg olaj nélkül járatod (még ha csak pár másodpercet is). Abban nem vagyok biztos, de talán még kevés levegőt is képes pumpálni az olajszivattyú (mivel olajat nem tud szívni), így még jobban károsítja a motort.

  2. Dénes Nyemcsok
   Dénes Nyemcsok
   22 napja

   Bocsi, nem járatásra kell gondolni, csak kb. három másodpercig jár, én is úgy szoktam. Az olajleeresztő csavart és a szűrőt kb. ötször nézem meg, hogy rendesen meg van-e húzva.Ja, azzal kezdek, hogy az olajbeöntő sapkát lecsavarom, úgy könnyebben kifolyik az olaj.

  3. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   @Szipus Alf ha az autódban marad motor ezek után, akkor nem teljes a történet, amit megpróbálsz előadni 😁

  4. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   @Tamás Zagyi Ha marad benne olaj és úgy töltöd fel akkor az nem teljes csere.

  5. Tamás Zagyi
   Tamás Zagyi
   23 napja

   @Szipus Alf Olaj nélkül beindítod a motort? Az szép, rövid életű lesz az a motor.

 25. Gyuri Nagy
  Gyuri Nagy
  23 napja

  19:03-tól az én vagyok ,ugyan igy le ellenőrzöm:-)ja és 28:49-nél is -D

 26. Dániel Fekete
  Dániel Fekete
  23 napja

  Szakmailag hiányoltam azt a lépést, amikor csere után járatod a motort 1-2 percig, hogy feltöltse olajjal az üres szűrőt, majd leállítás után legalább 5 percet várva ellenőrzöd a szintet és beállítod max-ra. Ha valaki ebből akar tanulni olajcserét, ez fontos lépés szerintem.

  1. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   Teljesen felesleges lépés.

 27. Tamás Borbás
  Tamás Borbás
  23 napja

  Kedves Zsolt! Egy pár tipp. Szerelés előtt kend be a kezed valami krémmel. Nem fontos kézkrémnek lenni (mondjuk ne is a párod szemránckréme legyen, mert csúnyán fog nézni). Sokkal könnyebb utána a megmosni a kezed, nem ragad úgy bele a kosz. Réz alátét helyett én aluminiumot használok, nem kell annyira tépni mint a rezet, és ugyanúgy tömít. A leszedőhöz nem kell smirgli ha alul fogod a szűrőt vele, ahol le van lapolva. Persze van amikor ott pont nem fér el a leszedő.

 28. R Rob
  R Rob
  24 napja

  olajszűrő leszedő kupak a megoldás! egyszer kell megvenni... 0w16, 0w20 na az híg olaj!

  1. Gabor Szabo
   Gabor Szabo
   18 napja

   Én is csodálkoztam. XD Mi híg? Az 5W30 egy általános olaj ma már.

 29. norbert kaiser
  norbert kaiser
  24 napja

  Mercedes w124-eim vannak 300 turbo. Komolyan mondom szabadalmaztatni kell az olajszűrő megoldását. Motorháztető kinyit, egy külön házban van a szűrő, ház tetején a külön fedél két csavarral rögzítve + központozó pálca. A szűrő tetején egy kis külön fül mint a vödörnek, csavarhúzó beakaszt felfelé kiemel, egy kis edény odakészítve mindjárt a használt szűrőt bele lehet lógatni, így nem csöpög le semmi sehova. Nem folyik végig a blokk oldalán, nem olajos füled, a szád, nem folyik végig karodon, a bölcsőn, a lengőkaron, a stabrúdon stb. Kényelmesen állva meg lehet csinálni. Nincs útba a féltengely mint a legtöbb front hajtású kereszt motoros autón. Volt Ford MK1 Mondeom ott a jobb első kereket is le kellett szedni és úgy kellett kiforgatni a lengőkar, stab rúd között, máshol nem fért ki. Más gyártó miért nem tudja ezt így megoldani? Ebből is látszik, hogy valaki autót gyárt és hol is kezdődött az autózás, más meg próbálkozik mint a kutyák. Zsolt szerintem a 190-es Mercin is hasonló lehet érdemes lenne kontrasztba állítani, hogy ott mennyivel is praktikusabb egy olajszűrő csere.

 30. László Boha
  László Boha
  24 napja

  A tököm, aki ilyen körülmények között cseréljen olajat, fetrengve a betonon... Inkább fizetek a szerviznek.

  1. Kovács Lajos
   Kovács Lajos
   21 napja

   Aki kényelmesen ,az fizessen . Én is így cserélek panel előtt olajat. Fél óra és kb 50%al olcsóbbá kijön egy olajcsere.

 31. Gábor Konyári
  Gábor Konyári
  24 napja

  A Toyota nagyon könnyen szerelhető autó. Mondta Csík. Ahoz képest nem ezt láttuk.

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Csak reméltem. Mert nekem is azt mondták. Látod, így találkozik az elmélet a tapasztalattal, folyamatában ismerted meg.

 32. Vilmos Pataki
  Vilmos Pataki
  24 napja

  Beporcosodtam az alfa hangjától 😍😍😍

 33. zsolt katona
  zsolt katona
  24 napja

  MOTOREX cégnek swajcban annó a barátnőm is varta a munkaruhájukat nagyon specifikus kérések voltak a cég felöl mint példa mobiltelefon zseb, villás kulcs zseb stb.....Minden 1gyes munkásnak méretre volt szabva a munkaruhája mint a smoking az angoloknál. 1szó mint száz az olaj is csak jó lehet ez az én vélemenyem habár én más márkát használok. Üdv zsolti .....

 34. László Blue
  László Blue
  24 napja

  Az olajcsere, olyan mint az autó mosás. Otthon, illegális, senki ne csinálja otthon. Mondaná a Csík úr, ha nem lenne egy fizetett reklám. Tiszta Svájc, szarnak bele Balkán. Mert ügye mi csak sztyeppe nép vagyunk, 1 generációval előbb még embert ettünk, 2 vél ezelőtt, meg még fán élünk. De persze a 13-16 éves lányok foglalkoztatása normális, civilizált, elfogadott dolog, mert nyugateuropanak igénye van rá, és így már rendben is van. Ennyit Svájcról, és az olaját is tegye oda, ahová való! Petronas, Total, Shell, és még tucatnyi másik is van!

  1. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   Én meg folyton puffadt vagyok és kínkeservesen szarok. A nagy belem miatt mindenki dagadtnak hisz pedig az csak gáz ami bent van rekedve.

 35. sakkfanatik
  sakkfanatik
  24 napja

  azt a réz alátétet nem ártott volna kilágyítani láng fölött.....

  1. Szipus Alf
   Szipus Alf
   22 napja

   @sakkfanatik ha felforrósítod majd a csap alatt lehűtöd akkor lágyabb lesz?

  2. sakkfanatik
   sakkfanatik
   23 napja

   @Szipus Alf látom még az életbe közöd se volt hozzá. Beviszed a lakásba, gáztűzhely fölött megvan 2 perc alatt, a csap alatt meg le tudod hűteni. Mi lobbant volna be? az eszed? A Csikós csak tákol mindent össze vissza, locsolja ki az olajat, rossz volt nézni amit összebarmolt.

  3. Szipus Alf
   Szipus Alf
   23 napja

   Aztán berobbant volna minden. Észlény.

 36. Dániel Wahl
  Dániel Wahl
  24 napja

  8:50 nél amit használsz rancsit hol lehet kapni?

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Aldis :-)

 37. László Orsós
  László Orsós
  24 napja

  Te Csík Úr az a garázs elég tele van, Kati csoda masinája az utcára van száműzve? Nyúszika hogy van? Fantasztikus az Alfád!

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Nem, csak átmeneti.

 38. L. S.
  L. S.
  24 napja

  meg amúgy ott a hobbigarázs is vagy mi, a hétvégi díj is 4e per óra, Nektek meg gondolom még ennyi sem :-)

  1. L. S.
   L. S.
   24 napja

   @Zsolt Csikós ja ok, én csak a Te érdekedben mondtam. Elég nagy meglepetés vagy pozitívban hogy nem csak írni tudsz jól, de képernyőképes is vagy, szóval tényleg semmi rosszindulat. Amúgy szerintem a garázs is beszállna szponzornak ha éppen arról lenne szó, bár igaz ami igaz mindig tele van

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   És vigyek oda két autót? Meg olajat? Meg Motorex-állványt? (Szponzor...)

 39. Zoltán Varga
  Zoltán Varga
  24 napja

  Miért nem veszel 2000-ért olyan olajszűrő fogót, amit alulról kell rátenni?

 40. Attila Marton
  Attila Marton
  24 napja

  Azért látszik, hogy akkoriban az olaszok mi mindenre figyeltek. Valóban kellemetlen, hogy az olajszűrő a blokk oldalában vízszintesen helyezték el. Viszont!! Milyen szépen látszik, mikor fentről kapjuk a képet amikor Csík teszi fel a szűrőt, hogy oda az olaszok szép olajgyűjtő/ lefolyatót alkottak. remek :-D

  1. Peter Molnar
   Peter Molnar
   18 napja

   Hasonlóan tocsogós olajszűrő cserét úgy csinálom, hogy először ütök pl csavarhúzóval egy lyukat rá a legalsó ponton, hogy le tudjon belőle csorogni az olaj, utána elegánsabban le lehet tekerni :)

 41. DecorativeChicken
  DecorativeChicken
  24 napja

  Ezt a típusú Motorex olajat ajánlanád pl. egy 74-es Zsigába is? Vagy ez már overkill lenne? Most egyébként a Motulnak a Classic 15W-50-e van benne+Slick 50 ;). Vékonyabb olajból már csipegetett, de ezzel a kombóval így gyakorlatilag nem eszi.

  1. DecorativeChicken
   DecorativeChicken
   24 napja

   @Zsolt Csikós Akkor következő olajcserekor lehet ilyet kap :) Igen a 74-es széria még jó volt azt mondják, év végéig még ott voltak az olasz mérnökök is :D

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Simán, nagyon hasonló illesztések és tűrések vannak abban is (hacsak nem valami pocsék szériából származik, de a 74-es Zsigák elég jók voltak, tudtommal)

 42. PavelBryan
  PavelBryan
  24 napja

  látom szegény toyotát megkóstolták a g.ci nyestek...Csik úr egy fényszóró polír is ráférne. :-)

  1. PavelBryan
   PavelBryan
   24 napja

   @Zsolt Csikós megértem! Az olasz ot gyönyörűségek nekem is jobban tetszenek!

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Ami időm van, azt nem a Toyotával töltöm...

 43. Tamás Kádár
  Tamás Kádár
  24 napja

  Olajszűrőt nadrágszíjjal. Nem is kell hely.

 44. Gyula Nemes
  Gyula Nemes
  24 napja

  Fél liter olaj betöltés után tömítettség szint ellenőrzés- aki még nem cserélt olajat úgy, hogy az új olaj betöltése előtt nem rakta vissza az olaj leeresztő csavart, az nem is tud semmit ! :-) Tuti motor átöblítés ! ( kicsit drága, de annál érdekesebb a szombat éjszakai olajvadászat a nyitvalévő kút-shopok után)

  1. András Arányi
   András Arányi
   19 napja

   @Gyula Nemes Elnézést, nem olvastam teljesen végig. Iróniából, cinizmusból van bennem is elég. Egyébként egy alapos átöblítés sosem árt.

  2. Gyula Nemes
   Gyula Nemes
   20 napja

   @András Arányi Segítek ! Iróniának hívják. Az átöblítés nem szándékos volt. Vágod ? :-)

  3. András Arányi
   András Arányi
   24 napja

   Átöblítésre tökéletes egy vékony Tesco olaj is.

 45. tocsa120ls
  tocsa120ls
  24 napja

  Mágnessel ne menj azoknak a "réz"-gyűrűknek a közelébe....

 46. Balázs Bori
  Balázs Bori
  24 napja

  Olyan jó látni hogy nem csak én szopok azzal hogy nincs rendes se aknám se semmi ilyesmi

  1. Gabor Szabo
   Gabor Szabo
   18 napja

   Én is,ne aggódj! És még biztos vagyunk így sokan. XD

 47. marco Dominic
  marco Dominic
  24 napja

  Legközelébb vegyél fel szemüveget is, mert igy nélküle bármi is bele eshet a szemedbe, és az elég kellemetlen tud lenni.

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Ennyitől még nem. De szoktam, láthattad máskor.

 48. Attila Balazs
  Attila Balazs
  24 napja

  csak engem zavar a kezzel ratepet, leereszto csavaron? Manapsag mar filleres egy nyomatekkulcs.

 49. Zsolt Kis
  Zsolt Kis
  24 napja

  Így túlkomplikálni lelkileg egy cirka egy órás olajcserét, már művészet

  1. Gabor Szabo
   Gabor Szabo
   18 napja

   @Kránicz Lajos Azt én is néztem hogy mit csinál az ember. XD

  2. Kránicz Lajos
   Kránicz Lajos
   21 napja

   Akkor megnézés előtt rákérdezek, milyen volt a Csík? -Hát PoCSÍK! 😂😂😂😂😂😂😂 u.i. Olajcsere után inditás után 2mp-vel "üvegelni" és felküldeni a dombon az -kurvára- NEM annyira szakszerű, mert az olajnak (ami ennél mint kiderült kellően sűrű is) kell fél-egy perc mire feljut a vezérműig, addig inkább szárazon fut. Addig inkább alapjáraton kellett volna hagyni, vagy levett nagyfeszültségű gyújtókábelel csak önindítóval átforgatni. Hamár...

 50. Zoltán Szabó
  Zoltán Szabó
  24 napja

  Háromkörmös leszedővel könnyebb lenne, a saját autóimon eddig bevált.

 51. VQ35DE GT-R
  VQ35DE GT-R
  24 napja

  Évek óta hasznalok benzines es diesel autoimban Motorex olajat, nagy megelegedessel. :)

 52. krisz_1150gs
  krisz_1150gs
  24 napja

  Az a fémdobozos 20w50 nagyon szexi . Mutattam a lég-olaj hűtésű GS-emnek , nagyon megkívánta ! :D A következő alkalommal ezt kapja . Az Alfában milyen akksi van , amibe integrálva van a digitális voltmérő ?

 53. Arnold Geréb
  Arnold Geréb
  24 napja

  "Ez azért kell, hogy csússzon a gumi mikor tekered föl." Ebbe más is bele hallott egyebet is? :D

  1. Gyula Nemes
   Gyula Nemes
   24 napja

   Ez valami új típus lehet, amit felfelé is tekerni kell! :-) Hiába, a technika folyamatosan fejlődik ! - biztos kínai.....

 54. Takahasi Yamamoto
  Takahasi Yamamoto
  24 napja

  Csikós Zsolt ! Mennék én olvasni mert nagyon szeretem az írásaid , csakhogy mostanában a vírusirtóm erősen tiltakozik ha a speedzone honlapját akarom megnyitni!! Sőt a céges gép még jobban ellenáll !

 55. Péter Vajda
  Péter Vajda
  24 napja

  A fényszóró műanyag búra könyörög egy jó polírért:)

  1. Bálint Kiss
   Bálint Kiss
   23 napja

   @Norman Tenke le kell fóliázni UV védő fóliával

  2. Norman Tenke
   Norman Tenke
   24 napja

   egy év alatt ugyan oda rohadnak a toyoták fényszórói. egy idő után ráunsz.

 56. L. S.
  L. S.
  24 napja

  lehet ástam volna már egy aknát abba a garázsba

 57. Janos Kiszti
  Janos Kiszti
  24 napja

  Zsolt én abból a szűrőböl meg azért vének nem anyag pazarlás véget hoszab az a szűrő, köszi a videót

 58. Tibor Toth
  Tibor Toth
  24 napja

  Az olajcsere egyszerű művelet,mégis ebből gazdagodik meg az autószerelők fele(a másik fele meg fékbetétcseréből).Láthattuk a videóból,hogy otthon is elvégezhető mutatvány,bár nem túl kényelmes hernyó módra bearaszolni a kocsi alá.

 59. rotaryhungary
  rotaryhungary
  24 napja

  Az Alfahoz vett Champion COF101102S olajszűrővel az a probléma, hogy M18x1,5-es menetű, nem 3/4"-16 UNF mint ami erre a motorra kell (és amilyen a COF100106S). Amúgy ajánlom a catalog.mann-filter.com-ot, elég sok járműtípust ismer.

 60. Krisztián Nyitó
  Krisztián Nyitó
  24 napja

  CsakazALFA-csakazALFA-csakazALFA-oyeeeeee...! 🎶😄

 61. Én egymagam
  Én egymagam
  24 napja

  Vicces, hogy a FordUSA a 2007 és az előtti Fordokhoz 5000mérföld VAGY 6 hónap(!!!) csereperiódust javasol, amelyik hamarabb bekövetkezett. Ennyit az Európában mostanában divatos harmincezres olajcserékről..

 62. baramisati
  baramisati
  24 napja

  Felhívnám 1 komoly technikai bakira a figyelmet! Az olajszűrőt nem derékban, hanem a recés (külső) végénél kell megszorítani/fogni. Akinek nincs ilyen eszköze, az 1 sima cső vagy fémnyélhez erősített biciklilánccal is le tudja csavarni. Az okosság, hogy egyik vége a nyélhez erősített, a másik felét bizonyos módszerekkel becsíptetve sikeresen lehetett alkalmazni ősöreg Dácsiákon, KGST vackokon de modernebb gépjárműveken is anno Domini 90-es évektől és azelőttől... Már a neten is találtam: www.obi.hu/egyeb-karbantartas-es-autojavitas/olajszurofogo-lancos/p/3131380

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   De hiszen ott fogom...

  2. Naoko Nakano 中野尚子
   Naoko Nakano 中野尚子
   24 napja

   This is not a very clever device, in many cars the space around the filter housing most of the time does not fit in and is not flawlessly taken down and only held on the tiny surface of the chain. The best tool is a cup type oil filter wrench. www.safety-netshop.com/item/AVSA-073/

 63. Pázmándi Péter
  Pázmándi Péter
  24 napja

  Kedvezmény nélkül 200huf egy leeresztőcsavar..

 64. György Blandl
  György Blandl
  24 napja

  amúgy ha a nívó pálcán már nem látszik az olajszint, akkor venni kell egy hosszabbat! (persze nem mondtam komolyan :D )

 65. Ádám B.
  Ádám B.
  24 napja

  Egyébként nem úgy van, hogy az olajszűrőt se árt nagyjából friss olajjal feltölteni és utána feltekerni. Mert én úgy szoktam, és még akkor is a max jelzés alá megy a szint első használat után.

  1. John Bodo
   John Bodo
   22 napja

   @Vass Bálint Nem kell tele tolteni ha visszintessen van , de legalabb a papirszuro ivodjon at.

  2. Ádám B.
   Ádám B.
   24 napja

   @Vass Bálint Reanult 11 be is a motor oldalán van, majdnem fél liter olajat tud elnyelni, kb 4dl t töltök bele és kegyetlenül gyorsan kell visszacsavarni, na ugy nekem nem szokott kifolyni. :D :D Jó, első alkalommal volt vele szopás. :D

  3. Vass Bálint
   Vass Bálint
   24 napja

   Hát akár egy swiftbe vagy fabiába is próbáld meg...... ott a motor oldalán van a szűrő, azt tötögetheted, kifolyik..... amúgy, ja, ha van rá módod igen, mert azzal is plusz időt nyersz, míg felötltődik stb, megugye ha üres a szűrő, járatni kell kicsit és utána, még rátölteni, úgya tuti

 66. Martin Virág
  Martin Virág
  24 napja

  Aral, és Motorex nem kell más.

 67. Máté Szeifert
  Máté Szeifert
  24 napja

  amit észrevettem/hiányoltam: leeresztéskor nívó kihúz, olajbetöltő sapka levesz, sőt szerintem nem baj, ha amíg folyik az olaj, közben levesszük a szűrőt is, addig is had folyjon. meghúzásnál nem kell ekkora erő (én fosnék, hogy megszakad a menet) olajjal feltöltés utáni indításkor figyelem hogy elaludjon az olajnyomás visszajelző lámpa a műszerfalon, kicsit hagyom járni (15-20másodpercet), leállítom, majd kis várakozás után, amig visszafolyik a teknőbe az olaj, újra leellenőrzöm a szintet.

 68. Krisztián Kovács
  Krisztián Kovács
  24 napja

  A szűrőbe is érdemes olajat tenni, bogarasság de szerintem nem rossz főleg ha ilyen kényelmes helyen van :D A kispolszki centripetális szűrű nem volt rossz találmány csak az a baj a sok modern diszpergens viszi magával a kopadékot.

  1. Krisztián Kovács
   Krisztián Kovács
   24 napja

   @Vass BálintÉppen volt 1.3 Swift már nem emlékszem töltöttem-e bele olajat de szerintem nem mert örültem ha túl vagyok rajta hasonló időben cseréltem XD

  2. Vass Bálint
   Vass Bálint
   24 napja

   Fabiába meg 94es swiftbe próbáld meg...... pazarlás lesz

 69. György Blandl
  György Blandl
  24 napja

  23:54 hahahaha!

 70. Zoltán Göndöcs
  Zoltán Göndöcs
  24 napja

  Egy aknára azért beruháznék a helyedben, ha már ennyit mókolsz otthon és persze egy normális krovára szerelhető olajszűrő szerszámra is. :) Üdv, Minden jót.

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Akna sajnos lehetetlen, régi a ház, az egész lefolyórendszert át kéne helyezni, de igazából azt se tudjuk, hova lehetne. És a szomszédét. Ja, krovás leszedőre majd lehet, hogy egyszer rámagyek.

 71. Car tech Budapest
  Car tech Budapest
  24 napja

  Tudom hogy rohanás az ember élete, meg rengeteget dolgozik. De csupa jóindulatból írom, hogy egy autós ember saját járműveinek megvétele után 1 héttel, már ki kellene listázva lenni az összes bennük található szűrő, (gyertya) összes referencia számának márkára lebontva, és azzal a listával menni a "bótba". Lehet, hogy csak én vagyok ilyen. Nnnnnnna, azért írtam, hogy írjak valamit és nyomtam egy like-ot :-)

  1. J. Balazs
   J. Balazs
   24 napja

   Jól nyomod...😉

 72. Austausch Motor
  Austausch Motor
  24 napja

  A "nem jó az új alkatrész" sokkal mókásabb szombat délután, amikor cimbi garázsában áll az autó félig szétszedve, és nem maradhat ott...

 73. Misi
  Misi
  24 napja

  Két tipp az egészhez, ha a csavarhúzót keresztűlütöd az olajszűrőn, akkor azzal le tudod tekerni, az új feltekeréséhez ez már nem alkalmas módszer. A másik meg hogy a sima réz alátétnél van jobb, ami ugyancsak réz, de a bele az filc és sokkal könnyebben összenyomódik, ezzel nem veszélyezteted, hogy szétcseszed a menetet a méregdrága olajteknődben, amikor úgy meghúzod az olajleeresztő csavar, mintha az tartaná egybe az egész kocsit.

  1. Misi
   Misi
   24 napja

   Így is úsztál az olajban mikor leszedted a szűrőt :) A filccel töltött alátétet meg azért ajánlottam, mert 30:33-nál úgy húzod, mint Hulk mikor szteroidokon van, legalábbis innen úgy tűnik.

  2. Naoko Nakano 中野尚子
   Naoko Nakano 中野尚子
   24 napja

   Yes, screwdriver insertion is dirty and difficult to fit. Best tool is the cup type oil filter wrench. www.safety-netshop.com/item/AVSA-073/

  3. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Csináltam, úsztam az olajban, a csavarhúzó ráadásul sokszor rosszabbul fér el :-) Nem húztam úgy meg, ne aggódj, csak úgy látod. Rég elmúlt a szokásom, hogy menetszakadásig tekerjek csavarokat.

  4. Naoko Nakano 中野尚子
   Naoko Nakano 中野尚子
   24 napja

   I don’t usually use a flat washer made of aluminum or copper. I use a type that collapses when tightened and improves sealing performance. The ideal tightening torque for these is usually 35Nm.

 74. Gyuri Santa
  Gyuri Santa
  24 napja

  Üdv! Legközelebb egy fényszóró polír...

 75. Zoltán Schrem
  Zoltán Schrem
  24 napja

  hali az Avensisen homasita.hu/homasita-olajszuro-fogo-3-kormos-65-110mm-370637865-tk-t52183-c1134 ezzel egyszerűbb lett volna leszedni a szűrőt

  1. Naoko Nakano 中野尚子
   Naoko Nakano 中野尚子
   24 napja

   Toyota certainly does not recommend this! The best is the cup type oil filter wrench. www.safety-netshop.com/item/AVSA-073/

 76. YELLOW
  YELLOW
  24 napja

  Jah, most meg van olyan 4 hengeres 1.4-es olasz autó, amibe 2,8L olaj kell. Természetesen úgy is 3-ra töltöm. De borzasztó. Ahhoz képest tartós motorok, de szeretik fogyasztani az olajat, így oda kell figyelni, főleg ilyen kevés olajtöltet esetén. Mivel kevés megy benne, már nívo felénél rátöltök, hogy mindig inkább a MAX közelében, vagy azon felül legyen. Ahol van olajhűtő, még el is megy a kevesebb töltet, de nem igazán normális. Nem csak azért futnak el a kamionok sok 100ezer km-t, mert kb 1500 a max fordulat, ahol váltanak, hanem mert marha sok olaj is van bennük. Ezért jobbak a régebbi autók is, kell az az olaj nekik. Én speciel nem szoktam ellenőrizni a szintet olajcsere után, hiszen ha tudom mennyit ír elő, annyit töltök bele. Akkor szoktam másképp, ha nem jön ki a leeresztő csavar, és az olajat a nívón keresztül szívom le. Mert akkor bizony marad benne. Nem rendszeres, de már volt rá példa. Vagy ha úgy gondolom koszos lehet belül a forgattyúsház. De igazából ha 0,5L többlet olaj megy bele, nem okoz semmi galibát. Meg inkább olyan 10-20km után szoktam ránézni a szintre, leállítás után 10-15 perc múlva, mert akkor a szűrő is felvetet az olajat. Te tölthettél is volna a szűrőbe olajat, mivel pont jól helyezkedik el, nem folyik ki belőle, így sokkal hamarabb lesz kenés indítózás közben. Azért sem szép az olaj, mivel nincs szintetikus tartalma, hamarabb ég meg. És nem azért, mert annyira jó detergens (tisztító) adalék van benne, mint a szintetikus olajokban, ami kipucolja a motort. Ásványi olaj, nagyon jó kenőképességű, de 5ezer km a max, amit én mennék velük. A szintetikussal is jellemzően 10ezret megyek csak. Bátor volt emelkedőn frissen indított motorral úgy felmenni. Bár nem tudni előtte be volt-e már indítva, hogy a rámpáról már betöltött olaj után lett leállva, vagy töltés előtt, csak le lett gurítva róla. Amúgy együtt érzek a szívással, mindig van valami, ami miatt az ember eldobná, ami éppen a kezében van. :D Mindig van valami szívás valamivel.

 77. Norbert Lako
  Norbert Lako
  24 napja

  Az Alfán még az olajleeresztő csavar is remekmű.. :D

 78. VW 007
  VW 007
  24 napja

  Arrol lassan mind két lámpát ideje lecserélni! nem polírozni! ;-) Csík úr! jobban jársz ha csináltatol egy aknát oda kocsik alá jolenne neked,szolj ha kikell ásni elmegyek! ;-)

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Épp azon gondolkozom, hogy eladom a fenébe, alig használom bármire. De persze nem lehet, mert a fiam nemsokára jogsis lesz. De nem az Avensisre költök, ha nem muszáj. Világítani világít, még mindig sokkal jobban, mint a veteránok, menni meg nem megy.

  2. Szabolcs 83
   Szabolcs 83
   24 napja

   Szerintem jobb az eredeti fényszórót felújítani, mint egy bizonytalan utángyártottra cserélni.

 79. Ilosvai Soma
  Ilosvai Soma
  24 napja

  Levegőszűrőt, pollenszűrőt nem ilyenkor kell cserélni?

  1. András Arányi
   András Arányi
   22 napja

   @Black Hawk Ha 70 évig szuszogtam akkor mit számít.

  2. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   @András Arányi inkább nézz meg egy pollenszűrőt egy esedékes cserénél és akkor rájössz, hogy azt a koszt, amit az kiszűr, te "kúrvára" belélegzed

  3. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   egyiknek sincs semmi köze az olajcseréhez, csak a (márka)szervizek ezzel - a sokszor fölöslegesen gyakori - "munkával" húzzák le a "kedves" ügyfelet, főleg ha az olajcsere nem futásteljesítmény, hanem időintervallum miatt esedékes

  4. András Arányi
   András Arányi
   24 napja

   @Zsolt Csikós 40 évig megvoltam pollenszűrő nélkül. Kúrva fontos lehet.

  5. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Pollenszűrő tavaly volt cserélve, azt még a TC-nél írtam meg, levegőszűrőben 10e km van, majd jövőre az olajcserénél, akkor lesz benne talán 15.

 80. subi fori
  subi fori
  24 napja

  Réz=bronz!

 81. madogery
  madogery
  24 napja

  Nem szeretnek kotekedni, de 2021-ben azt a 20w-50-et szerintem nem kene eroltetni... Mar a legpuruttyabb, de szintetikus, ACEA A3-at tudo, 50-es olaj minden szempontbol is jobb lenne... Kell egyaltalan ilyen baromi suru olaj ebbe a gepbe?

  1. András Arányi
   András Arányi
   24 napja

   Sűrűbb olaj sohasem árt. Főleg kopott vagy olajfogyasztó motorbam, másrészt kisebb olajnyomás esetén. De ma már hol van olajnyomásmérő, ami sok mindenről árulkodik. A nehéz Diesel-ekben. Ott nincs élettartam kenés stb. Azok még motorok. Másrészt odalent meleg van.

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Ezt írja a leírás.

  3. Szabolcs 83
   Szabolcs 83
   24 napja

   Ha azt mondták a motor tervezői, akkor szerintem jó lesz betartani.

 82. Balogh Nandor
  Balogh Nandor
  24 napja

  Hát ez elég messze van a szakszerűtől. Azt a leeresztő csavart is rohadt hosszú karral iszonyat megtépi, csoda, hogy nem szakad ki az aluól a menet. Hamarabb kifolyik az olaj, ha leveszi a betöltő sapkát. Ez nagy csalodás az egész. Olajcsere útán szoktam a gépet alapjáraton járatni egy 2 percet, hogy az új olaj mindenhová odaérjen, meg a szűrő megteljen. Csík mg beindítja és pörgeti és megy fel az emelkedően. Bírom én őt nagyon de ez most nagyon ótvar lett.

  1. Balogh Nandor
   Balogh Nandor
   24 napja

   @Zsolt Csikós Akkor eyer bocs, csak eyt ;rdemes elmondani a videóban, bár gondolom, aki otthon cserél az tudja.

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Nem, előtte már ment a motor, csak aztán újravettük. Mindegy, én tudom, mi van egy ilyen forgatáson. Le volt véve az is nyilván, csak nem abban a szekvenciában lett vágva. Bocs, de nem akartam vágásra visszajönni Balatonról. Szóval nem pont az a valóság, amit a filmen látsz, de még mindig inkább, mint az amerikai filmeken.

 83. Róbert Nagy
  Róbert Nagy
  24 napja

  Mi volt ez, ha nem szerelés? ;)

  1. Róbert Nagy
   Róbert Nagy
   24 napja

   @Zsolt Csikós Mint pl. ez az olajcsere :)

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   A szerelés az a matatás az autón, amit nem okos utcai ruhában csinálni.

 84. Végh Zoltán
  Végh Zoltán
  24 napja

  A következő a lámpa polír műsor legyen :)

  1. Dénes Balázs
   Dénes Balázs
   21 napja

   @László Blue Téged már megbírságoltak? közterületen lehet hogy nem kéne, mivel ott sz..ni is tilos, de otthon a wc-n attól még nem illegális.

  2. László Blue
   László Blue
   21 napja

   @Dénes Balázs Attól még mindig illegális. Bíróságoknak érte.

  3. Dénes Balázs
   Dénes Balázs
   21 napja

   @László Blue Ne csináld a hisztit ez nem Németország, itt adhatod le Budapesten a szarjaidat: www.fkf.hu/storage/app/media/uploaded-files/fkflepcsohaziplakatcsak-bizonyos-tablazat.pdf

  4. Vic Cooper
   Vic Cooper
   23 napja

   @Zsolt Csikós amig az olaj csurog, meg is lenne (ha nem kell ramenned papirral is), vaxos lezarassal egyutt.

  5. László Blue
   László Blue
   23 napja

   @Levente Pauló Ha leadod az olajat sem változik semmi. Akkor is ott a szűrő, amiktől sehol nem szabadulsz meg, ott vannak az olajos papírok, rongyok, és eleve a saját garázsban nincs engedély, valamint nincs hozzá végzettséged. Itt a lakótelepen, már én sem cserélek olajat, de annó már én is éjjel 1 körül mentem le*. (A lemenés, csak fikció, nem kötődik a videóban bemutatót tevékenységéhez.)

 85. Dozer Hun
  Dozer Hun
  24 napja

  Én az olajszűrőbe (új) mindig öntök felhelyezés előtt olajat, jóval kevesebbet megy a motor indítás után szárazon. Persze ez csak abban az esetben működik ha a szűrő nem fejjel lefelé van.

  1. baramisati
   baramisati
   24 napja

   Okos átitani... (y)

 86. Róbert Barabás
  Róbert Barabás
  24 napja

  Azt honnan lehet megtudni, hogy egy autóba mennyi olaj kell?

  1. Gábor Kalmár
   Gábor Kalmár
   24 napja

   Addig öntöd míg a beöntő nyillásnál túl nem csordul!

  2. Róbert Barabás
   Róbert Barabás
   24 napja

   @Zsolt Csikós köszi :D Most megtaláltam, pedig a múltkor már mindenhol kerestem, Youtubon is de nem magyarul, lehet, hogy ez volt a probléma. www.google.hu/amp/s/olajcsere.org/motorolaj-feltoltesi-mennyisegek/mercedes-benz-e-w211/%3famp Illetve azt is megtaláltam, hogy milyen/ek kell/enek bele. autokotua.com/motorolaj/mercedes-benz/e-class.html Hátha valakinek segítség.

  3. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Internet/Google

 87. Vaspörkölt Péter István Hugyos Melegítője
  Vaspörkölt Péter István Hugyos Melegítője
  24 napja

  TÜNTESSETEK MÁR EL EZT AZ UNALMAS BESZÉDHIBAS MAJMOT INNEN

  1. Teo Lenger
   Teo Lenger
   24 napja

   Reméljük az admin olvassa és megteszi amit kérsz. Nem fogsz hianyozni

  2. Zsolt Kis
   Zsolt Kis
   24 napja

   Téged? Jó lenne...

  3. Norbert Lupták
   Norbert Lupták
   24 napja

   Te most kiről beszélsz?

  4. attila halasi
   attila halasi
   24 napja

   ez a beszéd hibás ember 2-3 nyelvet beszél

  5. László Orsós
   László Orsós
   24 napja

   Ha törlöd a kommentedet akkor már készen is van a kérésed!

 88. jocking3
  jocking3
  24 napja

  Azért egy szerelőaknát nem ártott volna betenni építkezéskor... :)

  1. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   @Attila Vágner leginkább csak nagyobb cumi 🤣

  2. Attila Vágner
   Attila Vágner
   23 napja

   Nagyobb tisztelet az autóval szembe fekve szerelni... 😉 Én is így szoktam...

  3. jocking3
   jocking3
   24 napja

   @Zsolt Csikós Hát, akkor erre nincs jobb szó, mint a "szopó". :/

  4. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Nem lehetett. Irtó régi a ház, alul fut minden csatorna. Gondoltam rá, amikor átalakítottuk a szuterént.

 89. Botond Nemes
  Botond Nemes
  24 napja

  Én a légszűrőt is ki szoktam cserélni amikor olajat cserélek!

  1. Vass Bálint
   Vass Bálint
   21 napja

   @Black Hawk hát ne is haragudj, de ha nem is az olajcseréhez ezt jól írtad, de a motor befolyásolásában kurvára van köze..... adok neked egy munkavédelmi félálarcot, rajta egyszer egy már sikat használt aktívszenes szűrőt(ami soksoksok festékködöt felfogott már) éd adok egy wattaúj szűrőt, garantáltan az új szűrős témával fogsz kellemesen levegőt venni, a használttal örülsz, ha tüdőbehorpasztósan a neked kellő levegőt beszívod.... tehát kurvafontos dolog..... namost ha van olajcsere a levegőszűrő is ha ugyanakkor cseréled, ugyanannyit ment.... és a mostani levegő, durván taknyos, főleg városokban..... ha meg nem cseréled, fullasztod a motort :(

  2. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   @Vass Bálint a levegőszűrőnek semmi köze az olajcseréhez 😂 , különösképpen ha utóbbit nem futásteljesítmény, hanem eltelt idő alapján indokolt végrehajtani

  3. Vass Bálint
   Vass Bálint
   24 napja

   @Zsolt Csikós értelek.... Nemtom én nem akarok vergődni plusz táblázati baromsággal, egyszerre le van cserélve és paff :) tudom, hogy ezt a 3at cserélem olajcsere témakörében és kész.....

  4. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   @Vass Bálint Van ám Excel a világon. Mindent felírok :-) Még a fogyasztásukat is tudom.

  5. Vass Bálint
   Vass Bálint
   24 napja

   @Zsolt Csikós jajj :( ezt rossz olvasnom.... és akkor te figyeled így külön, hogy most mittom menyi vyn a kocsijaidban, de legyen mittom 150-60ezer mind2nél, ott nem cserélsz levegőszűrőt hanem majd 153-63ezernél? Hát nem tudom, én nekem ezek egy időbeni cserére jönnek le

 90. Attila Könnyű
  Attila Könnyű
  24 napja

  Majd ha beindítottad az autót olaj betöltése után akkor várj vele 5 percet és utána ellenőrizzük az olajszintet és állítjuk be mert az olajszűrőbe is kell betöltődnie 1-2 dl -nek a motor járásával!😉

  1. Attila Könnyű
   Attila Könnyű
   24 napja

   @Zsolt Kis Nem az én autóm hanem az övé! Én csak azért írtam az 5 percet mert ő addig mondta!! És nem az olajnyomás felállására írtam és ő sem arra utalt ,hanem az olajszint beállására!! Próbáld értelmezni a videót és a hozzászólást Pubi mielőtt böfögsz valamit!

  2. Zsolt Kis
   Zsolt Kis
   24 napja

   Ami kB 15sec alatt meg is történik, ahogy feláll a nyomás, bár lehet a te autód ezt csak percek alatt produkálja

 91. Jaki
  Jaki
  24 napja

  no... ilyen videokat en szeretem nezni, de megerosit, hogy kifizessem a szerelo munkaberet :)

  1. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   ja, ha nem trehányul csinálnák meg, talán megérné

  2. Gábor Magyar
   Gábor Magyar
   23 napja

   ha nem ilyen szenvedős, aláfekvős a meló hanem van emelő vagy akna akkor kifejezetten szórakoztató az ilyen kis 30-60 perces "munka"...és tuti az van benne aminek benne kell lenni...

 92. Sándor Racheller
  Sándor Racheller
  24 napja

  38℃ és téli gumi? Jó lenne szerezni valamilyen támogatót erre is!

  1. Sch Feri
   Sch Feri
   24 napja

   @Kovács Attila azt látom feleslegesen és sajnos sok ilyen van mint Te.. de legalább vennétek 4 évszakost az ujak már nem rosszak... ( olvass bele egy gumi topikba ) Téligumi: hosszabb a fékút tökmindegy, hogy vezetsz, mióta és mivel.. ha 60-nál lépnek eléd tök mindegy a vezetési stílusod... annak meg járj utána ha téligumi van fent annak 4mm-nek kell lennie nyáron is nem 1.6-nak mint a nyárinak... Pont nemrég dumált erről egy rendőr vmi műsorban.. ( mármint a szabályról ) Szintén balesetmentest....

  2. Kovács Attila
   Kovács Attila
   24 napja

   @Sch Feri senki nem menőzik, te magyarázol nekem, és ha nem vetted volna észre feleslegesen. Azt sem tudod mióta, azt sem tudod hogy hogyan, és azt sem tudod mivel közlekedek. Mondjuk ez 3 tényező pont számít, hogy egy sofőr felcsavarodik-e téligumival nyáron egy fára vagy sem. Még egy hülyeség részedről, nyáron a téliguminak is 1,6mm a minimum profilmélysége, a 4mm-ért megba.... a rendőr, de télen 😉 nem 300 lovat terelgetek a közúton, de mégcsak nem is 200-at, szóval nem egy versenygépen van. Nem, nem tartom magam menőnek, csak megtanítottak vezetni, nem a téligumi életveszélyes hanem a felhasználó aki nincsem tudatában a hátrányaival, nem, még mindig nem vagyok menő, csak tisztában vagyok a járművemmel és a vezetési tudásommal. 10 éve így járok és még nem öltem meg senkit mert téli van fent, az hogy valakit már meglepett, az az egyén felkészületlenségének, tudatlanságának eredménye nem az enyém. Nem vagyok menő, és nem Te vagyok, mindenkinek balesetmentes közlekedést!

  3. Sch Feri
   Sch Feri
   24 napja

   @Kovács Attila fuu.. most azt hiszed menő vagy? Nézzél már utána mennyivel hosszabb a fékút pl 60-nál... Senkit nem érdekel a gumid mikor kopik el... ilyen hülye dumát sem hallottam még, hogy Te vezetsz nem a gumi.. Már rég szabályba kellett volna rakni.. biztosítók is nem véletlenül tagadják meg a kifizetést ha téli gumival vagy nyáron és fordítva...plusz a rendőr is megb...hat ha nincs meg 4mm profil bár ez a Te bajod ez a legkisebb probléma ezzel...

  4. Kovács Attila
   Kovács Attila
   24 napja

   Fuu... Most azt hiszed újat mondtál, képzeld tisztában vagyok vele és mivel én vezetek nem a gumi, aszerint is közlekedek, az hogy előbb elkopik az is nekem fáj. Ha olyan halálos vétek lenne nyáron téligumival közlekedni, akkor már törvény szabályozná...

  5. Sch Feri
   Sch Feri
   24 napja

   @Kovács Attila hát nagyon nem...remélem csak hülyéskedsz...

 93. HunCrazycuber
  HunCrazycuber
  24 napja

  Bocsi, ez poppet uncsira sikerult. Itt kb mindenki tudja hogy zajlik egy olajcsere, ezert sajnalom hogy a "Csik-szakbiblioteka" kinalataban nem kaptunk egy ujabb fejezetet. (Legyen az szereles, vagy torteneszkedes) Ps; Egy fenyszoro polir+lakk nagyon raferne szegenyre.

  1. Zsolti H
   Zsolti H
   24 napja

   Nekem meg ez tetszik jobban, mikor a garázsban szerel. Szóval legyen csak többféle videó, ne csak arra gondolj, amit te szeretsz.

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   @Norbert Lupták 540 ezerrel vettem. Nem vattában tartották...

  3. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Figyelj, azt dokumentálom, amivel megy az időm. Így is szabadságra hagytam itt ezt a cuccot, tehát pluszban készült.

  4. Norbert Lupták
   Norbert Lupták
   24 napja

   Erre minden ráférne, elég sanyarú sorsa lehet / lehetett.

 94. Krajczar Laszlo
  Krajczar Laszlo
  24 napja

  Nekem mind két autómnak fel van írva a szűrő oldalán található szám! Pont azért, mert már jártam így! "Ezt hozza a rendszer hozzá, jónak kell lennie." De nem lett jó, csak nekem 25 km-er a legközelebbi autós bolt. Azért ment a like!

  1. Vic Cooper
   Vic Cooper
   22 napja

   @Krajczar Laszlo csak az anyagot szerzem be onnan, az olajcseret es az ilyesmi egyszerubb dolgokat en csinalom egy ismerosom muhelyeben, szombatonkent be tudok allni az emelore hozza, ha kell.

  2. Krajczar Laszlo
   Krajczar Laszlo
   22 napja

   @Vic Cooper sajnos sokan használnak autót olyanok, akiknek egy teli tankolás gondot okoz. Nem egy olajcsere. Jót nevetnél te is, mikor azt látod, hogy a kúton megállnak tankolni, és a zsebük mélyéről kaparják össze öten a 2000 forintot! 🤣

  3. Krajczar Laszlo
   Krajczar Laszlo
   22 napja

   @Vic Cooper örülök hogy van a közeledben megbízható márkaszervíz! Rossz tapasztalat miatt, inkább magam csinálok sok mindent. De ami veszélyes lehet, fék, futómű, azt ellenőriztetem jó helyen. Csík mester a régebbi autókhoz vonzódik, velük van tapasztalata! Azért szokatlan a vékony olaj a számára Sok örömet a járgányodhoz! 👍

  4. Black Hawk
   Black Hawk
   23 napja

   @Vic Cooper a motorolajnak is van pontos specifikációja, ami alapján rendelni lehet illetve le lehet ellenőrizni az olaj flakonján, így ha valaki nem analfabéta "egészen biztosan" megfelelő olajat tud vásárolni.

  5. Vic Cooper
   Vic Cooper
   23 napja

   @Black Hawk senki nem allitotta, hogy csak az en utam jarhato 🙃 de en jobban bizok a Honda sajat alkatreszeiben, illetve, hogy az olaj egeszen biztosan azzal a specifikacioval rendelkezik, ami kell. Amugy az egesz cucc egy olajcserehez kb. 40€, nem egy olyan osszeg, ami hanyattvagja az embert.

 95. Rajmund Piry
  Rajmund Piry
  24 napja

  Ha hiszed, ha nem éppen egy hete ennek az Alfa motornak a fotóját tetem ki magamhoz borítóképnek, mert annyira jól néz ki. Erre kinyitod a motorháztetőt is :) és.. ááá ott van :)

 96. Levente Patkó
  Levente Patkó
  24 napja

  15:06 Csikós ledobja a "Gonosz Valami"-t a Világ Végéről

 97. Levente Gyulai
  Levente Gyulai
  24 napja

  Na tessék fehér póló 😄

 98. Schmerl Zoltan
  Schmerl Zoltan
  24 napja

  Köszönöm Csikós úr! A végén mikor ki álltál az Alfà-val, az nagyon tetszet annak a kis 1300 motornak is mijen hangja van már a jó-sàg tényleg a karbik miatt! Jó persze a garàzs hangár szerű hang vissza verödése is hozá tesz de akkor is. Muzsika volt mint egy szinfonia, a végére a tökéletes csatanóval ❤🇮🇹!

  1. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   24 napja

   Nem a karbik miatt, azt akkor hallanád, ha tütés lenne a motor. Ez csak a kipufogórendszer: 4:2-be, utána nagyon messze összeresztve 2:1-be, majd IMASAF-dobok, azoknak nagyon olaszos hangjuk van.

 99. Árpád Simon
  Árpád Simon
  24 napja

  Ja, ólcsó is.

 100. Gábor Kalmár
  Gábor Kalmár
  24 napja

  Mester nagyon ott vagy a szeren,menő vagy,sztár vagy! Ha már olajat cseréltél kölcsön kérem az Alfát. Viszont az nem zavar,hogy a hajad mindig a szemedbe lóg?