Speedzone vasárnapi Csik: Ez a főpróba nyara. És ez a szar megint darabokban hever

1 200 Megtekintés 33 E

Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz:
hupac.info/limo/7Jr.html...

A témáról készült cikket itt olvashatod: speedzone.hu/ez-a-foproba-nya...

A veteránozás ilyen. Bárki, aki tényleg csinálja is, érteni fogja. Egyszer fenn, másszor lenn, benne van mindkettő a pakliban. Csak az a baj, hogy most nekem nagyon fogy az idő, ez már nem a vicces lerohadások helye. A jövőre Dolomitokba induló 83 éves NSU sok szerelés után szétment. Megint.

Megjegyzés

 1. naphal69
  naphal69
  6 napja

  Minden sárvédő ami megvéd a sártól, és minden sárhányó ami hányja a sarat. Jelen esetben a kerék a sárhányó. 😃

 2. ScholesMike24
  ScholesMike24
  8 napja

  Heroikus küzdelem, némi sikerélménnyel... :) 1 megtett km-re számolva jó kis pénzed elmegy rá - dehát ezt hívják hobbinak! Remélem sikerülni fog jó élményként egyszer visszatekinteni arra a túrára. De hogy szopó lesz végig az biztos :D Ezt hívják élmény gyűjtésnek. Kinek mi.

 3. Silversting
  Silversting
  8 napja

  Nem látom se a Ducatit, se az AJS-t... Megvannak még?

 4. István Sovics
  István Sovics
  9 napja

  Üdvözletem! A sárhányónál az önzáró anya alá rugós alátétet javasolnék hátha kevésbé lazulna meg. Csak egy tipp.

 5. devayandras
  devayandras
  9 napja

  Azért ahogy a Top Gear fiúk csinálták, lehet hogy nem ártana egy plusz motor ami a háttérben követ titeket. A klasszik hátsókerekes autóknál egy Morris Marina, egy másik műsorban meg egy valami öreg Citroen követte őket, csak hogy legyen tarcsi jószág. De legalább egy rajtrakész furgonos otthon a telefon mellett. Lehet kishitűnek nevezni, de valahogy nekem nem jön át a szívásokkal tarkított élménymotorozás. És egyelőre a borítékolhatóság látszik az NSU-ból. Ettől függetlenül sok szerencsét és kitartást kívánok a projekthez!

 6. Austausch Motor
  Austausch Motor
  9 napja

  Újra és újra elámulok, hogy ezt németek tervezték.

  1. theseptimel
   theseptimel
   8 napja

   Miert?

 7. Zsolt Bereczki
  Zsolt Bereczki
  9 napja

  Teljesen jó és érdekes a műsor. Szeretem az általad készített műsorokat. Egy kis észrevétel az adminok felé. Itt nem probléma a rendszám láthatósága?

 8. András Király
  András Király
  10 napja

  12:45 A sárhányó az a kerék. Ugyanis az hányja a sarat.

 9. lászló Nagy
  lászló Nagy
  10 napja

  Szia Csíkos, sziasztok. Bakker nagyot nevettem . ....Meg jön a Friderikusz 😂😂😂😂. Bocsássatok meg ,de beszarás ....

 10. Kelpo Johny
  Kelpo Johny
  10 napja

  A 36 diszlájkoló biztos a Angoloknak szurkolt😅

 11. Bencze
  Bencze
  10 napja

  Ezek a videók arra jók, hogy ha megfordult a fejemben bármi ehhez hasonló elvessem még mielőtt nekiállok pénzt és időt beletenni. Hasznos.

 12. Béla Tóth
  Béla Tóth
  10 napja

  Én szimplán megfordítanám teli lemezre cserélném a felső lyukat, mert ránézésre elfér a csavar és befordíthatónak tűnik a két oldalsó csavar. Lehet nem eredeti megoldás, de zsanérnál lehet egyel szebben néznek rá az OT felülvizsgálaton. Ezeket a fémragasztókat gyakorlati tanárom úgy szemléltette, hogy műanyag csövet húzott egy acél csőre, tele nyomta ragasztóval. Fúrt menetet a ragasztóba és bele csavarozott egy másik fenekelt csövet egy csavar darabbal. Oda adta 18 hülye gyereknek, hogy aki a ragasztásnál el tudja törni, az -kap némi felmentést az egyik szoptatós, de értelmetlen tantárgy egy részéből. Ezzel akkora lendületet adott a próbálkozásunknak, hogy mindent is megtettünk a törésért. Hát nem jött össze pont ott eltörni. Aztán lehet azóta nem árulják azt a minőséget.

 13. Gábor Kalmár
  Gábor Kalmár
  10 napja

  Mester amikor annó ilyen motorokon jártam mindig lelöktem a hátsó kitámasztót,lehetett eredeti oldal sztendert beszerezni. Tedd ezt.

 14. Zozo
  Zozo
  10 napja

  19:39 Nem lehetne hanyagolni a like, feliratkozás, csengő kezelési útmutatót? Úgy is mindenki tudja és aki akarja megteszi, aki nem meg nem. A Pista pedig elmondja a videó legvégén... Túlzásnak érzem.

 15. YELLOW
  YELLOW
  10 napja

  Így is büntetheti magát az ember... XD

 16. László Libor
  László Libor
  10 napja

  Butil helyett próbálj latexet. Montié jó lesz bele, és nem lesz több gondod. Mondjuk ott a szelep nem lesz autentikus.

 17. Tibi
  Tibi
  10 napja

  Faterok motoron 😁😎🏍

 18. Pázmándi Péter
  Pázmándi Péter
  10 napja

  A veteránokhoz külön érteni illik, amiket a Zsolt elmond, hogy Loctite és stb., azokat alapban kellene úgy csinálni, sokkal kevesebb lenne a szívás. Bár nyilván jó időtöltés szerelgetni, de a szétverem állapotig nem kellene eljutni 🙂 Tisztelem becsülöm, hogy foglalkozik az öreg dolgokkal, kicsivel több igényesség beleférne a szerelésekbe, az élet is szebb lenne velük. Hajrá!

 19. Dénes Kormányos
  Dénes Kormányos
  10 napja

  Sztendert felkötném a hátsó üléshez.

 20. You Tube
  You Tube
  10 napja

  Jól meg kell hunzi azt a sárvédö csavart... És még adnék neki popszegecset plusz hegesztés és még egy kis ragszató. Utána elektromrosra átalakitani a lábtartot. Elektromosan engdeje el és elektromosan menjen a motor alá. Igy nem lennének ilyen problémák ilyen egyszerü. Azért jobb lett volna megnézni a turát de igy is jót nevettem. :D Csikot mindenkinek Tyihhihi

 21. VW 007
  VW 007
  10 napja

  1:18 Csík úr de azért akkoriba új volt az a motor nagyapónak akkoriban, új géppel ,egy darabig jó is a kilóméterek vele, és végig megy vele oda s vissza! ;-) azé várjuk ezt a nagyszerű túrát ...

 22. SV77
  SV77
  10 napja

  Van egy olyan erzesem,hogy nem kell nagy memoriakartyat tenni a gepbe, ha elindultok a turara. Mazohista. :)

 23. Balázs Kis
  Balázs Kis
  10 napja

  Szerintem szeret szni😃😃😃😃

 24. trainmodeller
  trainmodeller
  10 napja

  A heti viharok után megismertem egy új szakmát, adatmentésnek hívják és hát nem olcsó. Ezen előzmények után néztem a videót, hát, a veterános élet sem olcsó, sosem volt az. Mindenesetre az adatmentésre költött összeget egy tetszőleges veteránra költeni több élményt ad, ebben biztos vagyok.

 25. Zoltán Göndöcs
  Zoltán Göndöcs
  10 napja

  Jó lesz ha a határig eljuttok szerelés nélkül. Amúgy nagyon klassz dolog ez.

 26. Csaba
  Csaba
  10 napja

  Szia Csík! Sajnálom hogy nem várt kiadásokkal szembesültél. Minap vettem kéttő 3cm hosszú műanyag ablakmosó spricnit 12 éves japán kocsira 37e forintért... Ahhoz képest te vásárlásod qualitatív és kvantitatív kánaán! ;) Ne add fel! Kívánok neked sok sok kitartást... Újabb motorokkal is be lehet futni tátott szájjal az f.erdőbe.. Tudnék róla mesélni maradjunk annyiban hogy egy nagysagrenddel többet lehet rá költeni mint az NSU-ra..

 27. Sandor Gera
  Sandor Gera
  10 napja

  Zsolt.....egy kicsi ici pici módosítassal , de csináld már meg úgy azt a motort hogy ne essen szét! 😆 Ne szopasd már magad!!! Csak egy kicsit ....de tényleg 🤗😉😋

 28. jocking3
  jocking3
  10 napja

  Szép tervek, annak tudatában, hogy ezek valszeg újkorukban sem tudtak ilyen távolságokat megtenni. :D

 29. madrian
  madrian
  10 napja

  Ahelyett a csuszopapucs helyett a sarvedonel miert nem fursz ra ket fix furatot, hogy eselye ne legyen lelazulni? Vagy a mostani csuszopapucsot atalakitani. Ugy sem kell minden nap szetszedni, ha megis, akkor meg ket kulccsal se perc alatt oldhato lenne a kotes.

 30. Gábor B
  Gábor B
  10 napja

  Kedves csík és a többiek a sarat a kerék hánnya ezt úgy hívják hogy sár védő 😂🤣

  1. Benjamin Dorsonszki
   Benjamin Dorsonszki
   10 napja

   Sár hányás védő!? :D

 31. Misi
  Misi
  10 napja

  A sárhányó le-lejáró részét tudnád rögzíteni, ha azt a kis vájatot ahova a csavar becsúszik behegesztenéd, és alulról raknád be a lejáró rész csavarjait lyukakba. Annyi rugalmassága van, hogy be tudd rakni meg kiszedni ha kell, úgysem gyakori művelet, de legalább soha nem esne le.

 32. Laszlo Kalmar
  Laszlo Kalmar
  10 napja

  Ami minden OT-val egy elmebetegség, magyaroroszágon ez (is) egy életidegen ostoba kínszenvedés. Előbb legyen szép, egy műtárgy, egy használhatatlan ideál, ami legfeljebb a nagyon gyáriból, eredeti alkatrészekkel megépíthető még fiatalka járművekkel működik. vagyonokért, 10milliókért..valamennyire. Majd miután átment az OT-n, és kimehetsz a közútra legálisan, kezdd el egy bő félévszázados, a maga korában olcsó, köznapi, mai szemmel "silány", vagy legalábbis esetleges járművel kitalálni, miket alakítasz át, mivel vered le a festéket újra, fúrod, lakatolod, hegeszted, mik azok a működő megoldások, amikkel járműként a mai utakon mai forgalomban használni is tudod. Elmebaj.

 33. Laszlo Kalmar
  Laszlo Kalmar
  10 napja

  Önzáró anya, fordítva(!??)...van baj. Ide vagy minél nagyobb felület kell, valami rugalmas és ragadós gumival. Bár, ha a rázkódás és a sztender súlya lelazítja a menetet, akkor egy focipálya felülete is kevés. Vagy ez a beleülős történet úgy működik, talán be volt ott hajtva a lemez rendesen, nem ilyen demóra, meg picit, hanem félcenti mélyen formába nyomva, még a motor 222. oda-vissza-átalakítása előtt, eredetiben. És talpas anya volt ,aminek sok-sok menetet kell kijönni, mire elengedi. Mivel már semmi nem eredeti, felhegeszteni oda egy C- alakú perememet, amibe beleül az alátét, vagy peremes anya. Na most lazuljon fel annyira, hogy a C-n az alátét átessen. A sztender is át van alakítva, más a forgáspont, mások az erők, nyilván kiesik. Oda is gyáritól eltérő megoldás kell,(ha egyáltalán ez a gyári,...gyanús) Végesetben egy kötöző (bőrszíj?) és ott rohadjon meg, vagy teljesen átgondolni az egészet, és valami kirúgható kallantyús, stiftes megoldásra áttérni. Egy rugózás nélküli motoron mindig lesz annyi km, annyi és akkora kátyú, ami leveri azt a rögzítést, két pimfli rugózó lapocska közül.

 34. Laz1Go
  Laz1Go
  10 napja

  Csik, merd ki , hogy mi az a minimum tavolsag a sztender es a a sarvedo vege kozott, amin mar kifer a hatso kerek. Ezutan vagd vissza a sarvedot erre a fesztavra, majd hegeszd ossze a pi-ba. Ezutan soha nem fogod elvesziteni a hatso reszt. Igy racsingosabban is fog kinezni. Tudom OT , meg eredetiseg ,meg OEM , meg minden , de ez megoldas lehet erre az idegesito dologra. A sztendert meg tarthatja akar egy fekete vas darab, vagy gumi hurok csak az egyik oldalon. Amugy jo a musor nagyon. Jo lenne egy update, hogy mi van az osszes motorral. Spacey, SR500, Cagiva stb..

 35. Patrik Pruzsinszky
  Patrik Pruzsinszky
  10 napja

  Csííík! Inkább az elektromos robogóról mesélj!

 36. Laszlo Kalmar
  Laszlo Kalmar
  10 napja

  ............................................________........................ ....................................,.-‘”...................``~.,.................. .............................,.-”...................................“-.,............ .........................,/...............................................”:,........ .....................,?......................................................\,..... .................../...........................................................,}.... ................./......................................................,:`^`..}.... .............../...................................................,:”........./..... ..............?.....__.........................................:`.........../..... ............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........ .........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/........... ..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}........... ...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............ ...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../............. ............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”............... ............/.`~,......`-...............................\....../\................... .............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__........... ,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,.... .....`=~-,_\_......`\,.................................\........................ ...................`=~-,,.\,...............................\....................... ................................`:,,...........................`\..............__.. .....................................`=-,...................,%`>--==``....... ........................................_\..........._,-%.......`\............... ...................................,

 37. Janos Kiszti
  Janos Kiszti
  10 napja

  Zsolti írták itt többen is különféle megoldást a sztender megoldásra én másképp állok hoza én a sarvedot tökre lecsavaroznam a sztendert is és mivel hasonló magasságú mint a jawa cseptankosok szóval tenek fel egy jawa oldalsó lábát ! Feltéve ha van hasváz! És akkor csak defek javitaskor kéne szerelni a seggét

 38. laszlo simon
  laszlo simon
  10 napja

  Nem kárörvendés, mert távol áll tőlem: Ezekkel a motorokkal a Budaörsi útig nem fogtok elmenni, nem a Dolomitokhoz. Javaslok ősszel egy férfias Balaton kört, csak hogy a baráti kört is hagyjuk nyaralni és ne kelljen trailerel utánatok rohangászni, oda-vissza covid tesztekkel. Tegyétek be a vasakat egy dobozosba, és majd olaszországon belül motoroztok b+. És a fotó is elkészül..... Dolomitokhoz.....persze és a nyereg alatt puhítjátok a húst, patakban fürdesz és vadászkéssel borotválkozol.....

  1. VW 007
   VW 007
   10 napja

   :))))))))))))))))))))))))))))))))))

 39. Gabor Borbely
  Gabor Borbely
  10 napja

  nem akarok én lenni az okos, de ezt a végtelen szopást a (3 közül) középső csavar ellenoldalán a bemetszés zárttá (lyukká) alakításával bruttó 2 óra alatt lehetett volna orvosolni 5 forintból (- egyébként respekt, én is hasonló vonalon szívatom magam)

 40. Dávid Tordai
  Dávid Tordai
  10 napja

  Üdv. Csikós Úr! Mi az a vellany Vespa az NSU és a TR4 között, Ejuró Flííítes firkálmánnyal a zoldalán? Persze; csak, ha nem titok! Tisztelettel, Tordai Dávid. ✌️😊

  1. DRIVEHOLICS
   DRIVEHOLICS
   10 napja

   @Zsolt Csikós és hogy tetszik, esetleg Spacy helyett vállalható csere lenne városi nyúzósnak?

  2. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   10 napja

   Eurofleet tesztmotor, egy Niu.

 41. Maxi Gabriel
  Maxi Gabriel
  10 napja

  Super videjó!

 42. G mészi
  G mészi
  10 napja

  Nem a legjobb koncepció hogy idén kész jövőre megyűnk. Az lesz a vége hogy idén kész lerakod összel és álltó helyébe beszarik tavaszra.

  1. László Libor
   László Libor
   10 napja

   Attól szép, hogy beszarik. Ez a bütykölésről szól. Kurva unalmas lenne, ha nem lenne vele feladat napi szinten. 😊

 43. Gabor Botschner
  Gabor Botschner
  10 napja

  Horogra akaszd a tartóbakot amiből rázkódásnál nem tud kiakadni , a sárhányót szárnyas anyával /rézből/ rögzítsd , mikor jól meghúztad átfúrod a menetes szárat a lyukba sasszeget tolsz vagy bármit amit jónak látsz . És ha behegeszted a lyukat nem csúszhat ki többé a sárhányó mozgórésze !

 44. jó nekem
  jó nekem
  10 napja

  Most már tarts ki nagyon sok munkád van benne. Nekem vam egy olyan teoriám hogy bizonyos gépek mert ugye lelkük van .szóval van amilyik egy szemét az emberrel hiába akarsz jót egyszerüen nem akarja,hogy rendesen ősszeálljon.

 45. Mihály Sándor
  Mihály Sándor
  10 napja

  Jó tudni hogy vannak még akik szintén apró darabokra aprítanák néha a saját "szarjukat" egy fejszével :D

 46. Márk Horváth
  Márk Horváth
  10 napja

  A Jawa motorral milett? Csík?

  1. Norbi Ignácz
   Norbi Ignácz
   9 napja

   @Zsolt Csikós A fenekén? :D

  2. Márk Horváth
   Márk Horváth
   10 napja

   @Zsolt Csikós az is megérne 1 misét

  3. Zsolt Csikós
   Zsolt Csikós
   10 napja

   Van. Balatonon.

 47. Zsolti H
  Zsolti H
  10 napja

  Áá, nagyon jó hangulata van az egész videónak, ahogy meséled a dolgokat, jönnek is a képek, nagyon jó. Ja és fontos részlet, Bálinttal jársz veterán klubba az ő és a te veterán motoroddal, elég menő azért. 4:20nál azért hangosan nevettem, 8 vagy 9 motorodból ez az egy, a majdnem egy évszázados motor az, ami beindul és megy :D

 48. Gábor Vadász
  Gábor Vadász
  10 napja

  Szia Csík! Szerintem függetlenül attól,hogy meglesznek a gyári anyák, a középső furatot körbezárttá kellene tenni,akkor sokkal teherbíróbb lenne és lefelé szerelhető maradna!

 49. Zsolt Bozsér
  Zsolt Bozsér
  10 napja

  Végtelen történet. De ez így jó.

 50. Attila Könnyű
  Attila Könnyű
  10 napja

  Ha már motoros téma és te elsősorban motoros vagy akkor itt is felajánlom nektek egy kis veterán bemutatását veled egy videóban ha érdekelne. Bár hármotoknak is írtam de idáig nem jelzett vissza senki sem!Egy közel 60 éves csak közel 2 Le motorról van szó amivel járom Európát 10000km -en túl hibátlanul több éve. Ha érdekel írjatok! Üdv.😊

  1. Attila Könnyű
   Attila Könnyű
   10 napja

   @György Todorov Köszi! Rajtam nem múlik!😉

  2. György Todorov
   György Todorov
   10 napja

   erdekesen hangzik, remelem latunk musorban!

 51. Cooper911
  Cooper911
  10 napja

  Tudom, hogy nem eredeti megoldás, de ha a sárhányón a két oldalsó furat körbe zárt furat lenne akkor nem tudna leesni de a csavart lefelé azért ki tudnád játszani ha le kell venni.

 52. Ba-zsi
  Ba-zsi
  10 napja

  A sárhányó az a kerék! :)

  1. John Bodo
   John Bodo
   10 napja

   ugy van

 53. Simon Templomos
  Simon Templomos
  10 napja

  Mit adtak nekünk a Rómaiak>Kínaiak?! Karburátort, lámpafoglalatot... XD

 54. erik01191
  erik01191
  10 napja

  Szia Csík! Remélem a kommenteket csak nyaralás után olvasod, így csak pihenés után fogsz agyvérzést kapni az ötletektől. Én tuti hogy a középső felfogatást behegeszteném egy lemezzel, annyira hogy egy hosszirányú kicsit ovális lyuk maradjon. Videó alapján van annyi hely, hogy az oldalsó csavarokat ki tudod húzni, és utána a középső csavar befér a kerék meg a vázon lévő darab közé. Így tuti sose rázódna le, önzáró csavarral meg tuti nem mozdulna le annyit hogy leessen. Nem tudom ezt mennyire engedi az OT vizsga.... Ha lehet akkor pedig hasonló hegesztést egy awi hegesztésben jártas ismerősödre bízd. Akkor is fel fog hólyagosodni a festés nagy valószínűséggel, de sokkal kevésbé fog leolvadni a vékony lemez. Vagy nem is fog. Meg nem kell utána nagyon csiszolgatni a hegesztést.

 55. János Haász
  János Haász
  10 napja

  Tök szeretem ezeket a vasárnapi videókat (is). :-) 12:50 (BOCSÁNAT a kis ok-okozati okoskodásért!) A sarat a KERÉK hányja (fel), s különféle járművökön különféle idomok védenek (s különféle anyagúak is olykor), hogy ne ránk hányja. Ergó ezek a SÁRVÉDŐ-k. (Minden más csak "tájszólás", -"csorbulás", -torzulás, -tévedés, -rossz szokás eredménye... //Mindenki mondja úgy, ahogy neki jólesik/sikerül, de legyen tiszta melyik micsoda.//)

  1. János Haász
   János Haász
   10 napja

   @E Nagy :-) (...ahogy a munkát és a tüzet sem. :-D //Gyk: "munkavédelem"/"tűzvédelem"//)

  2. E Nagy
   E Nagy
   10 napja

   Szerintem, ezt Csík is tudja, csak "közérthető" akart maradni. De, ha már okoskodás, akkor tulajdonképpen sárfogónak kellene hívni (szokták is úgy hívni). Mert hát ugye a sarat azt nem kell védeni. 🤓

 56. szucsl03a
  szucsl03a
  10 napja

  Talán egyszerűbb lenne egy-egy lemezt rakni mindkét sárvédő/hányó részre, aztán átmenő csavarokkal rögzíteni. Olyan sűrűn csak nem kell kereket kiszedni. Hülye egy konstrukció az biztos!

 57. angelpc22
  angelpc22
  10 napja

  Te jó ég ez egy széteső motor, elképesztő, hogy hogy a fenébe működtek ezek régen? Azzal a csörgő motorral úgy érzem még lesz bajod. Kössél rá gumipókot és akkor tudod tehermentesíteni a csavarokat

 58. ЛюбэRus
  ЛюбэRus
  10 napja

  Én biztos, hogy azt a hátsó sárhányót egy vékony kis pöpec zsanérral megcsináltam volna felhajthatóra, oldalt egy-egy gumis rögzítés, oszt jónapot! Üdv.

  1. Gabi Pszota
   Gabi Pszota
   10 napja

   Így van.Szép chromozott zsanér. Még jól is néz ki.

 59. Janos Horvath
  Janos Horvath
  10 napja

  Csík nem hiszel nekem baszod de szerintem túlhúztad a járáskiegyenlítő csavarját azért hullik szét a motor mert a kemény csillapítatlan járás szétrázza.

 60. román jozsu
  román jozsu
  10 napja

  100-ért már 2 igazi motort kapni :)

 61. Imre Huram
  Imre Huram
  10 napja

  Szia. Lenne egy ötletem a "sárhányó" rögzítésre. Ha jól láttam, a fix motoron maradó felén a csavaroknál kifelé meg van domboritva a lemez. Szerintem ezt a domborítást kéne visszaállítani, mert most az anyákkal ellapítottad. Kéne tenni minden csavarra, egy a domborításba illő vastagabb alátétet. Tehát az két sárvédő rész lemeze között lenne egy alátét, ami beül a domborításba!!! Ezzel elérhetnéd, hogy nem a csavar és az anya tartaná a sárvédőt, hanem a domborításba illeszkedő alátét. Ha véletlen egy picit meg is lazulna a csavar, az alátét vastagságától kisebb mértékben, csak zörögne, de nem tudna kiesni. A lényeg hogy ne a csavar és az anya legyen a rögzítő és teherviselő elem, hanem az alátét, és a rá illeszkedő domborítás. Ha nem teszel közé semmit, abba kódolva van a lelazulás, mivel minden meghúzás után idővel a rázkódás és a támasz rugdosásátől a domborítás kicsit kiegyenesedik, és az anya lelazul. Remélem érthető volt. Bocs ha kicsit sok volt a betű, de te szereted!😉 Sok sikert a javításhoz! 👍

 62. Motorbubus
  Motorbubus
  10 napja

  Csak egy ötlet.... hogy a csavarra, a lemez alá (a két lemez közé) rakj egy akkora alátétet,ami nagyjából beleillik a domborításba. Akkor talán nem tud kicsúszni az egész miskulancia....

  1. Imre Huram
   Imre Huram
   10 napja

   @Solti Balázs Akkor viszont a leszerelés lenne körülményes. Nehéz lenne ellentartani a csavarnak, főleg ha koszos korrodált a feje. Meg odaférni sem könnyű ilyen széles oldalfalú sárvédőnél. Jó a gyári megoldás csak kell az alátét, és vissza kell rá domborítani a lemezt.

  2. Solti Balázs
   Solti Balázs
   10 napja

   Sajnos rossz konstrukció ez a megoldás, simán a két lemezt kéne atfúrni és az soha nem csúszna szét!

  3. Imre Huram
   Imre Huram
   10 napja

   Én is erre gondoltam egyből, látszik hagy a domborítás ezért van a csavar körül. Pont egyszerre írtunk kommentet! 😃

 63. Csiki Péter
  Csiki Péter
  10 napja

  De vártam már, végre. Köszi a feltöltést!

 64. Solti Balázs
  Solti Balázs
  10 napja

  Azért csak vinnék egy jó nagy furgont a túrára!

  1. Zsolti H
   Zsolti H
   10 napja

   Minek?

  2. szj1989
   szj1989
   10 napja

   Akkor el se induljanak, úgy már nem ugyanaz

 65. Péter Szakál
  Péter Szakál
  10 napja

  Egy ideje gondolkozom, mi ez a műfaj. Vasárnap reggeli újság. Kávéfőzés, bambulás és közben hallgatni - olvasni a történetet. Egyfajta zen. A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete.

  1. István Bakó
   István Bakó
   10 napja

   @Tibor Kovács-Vass Ha élvezted a könyvet és még nem hallottál volna róla, ajánlom a szerzőtől a "Lila: Vizsgálódás az erkölcsről" című munkáját is!

  2. Naoko Nakano 中野尚子
   Naoko Nakano 中野尚子
   10 napja

   There is a saying that "Western truth is orderly, that is, logical, and Eastern truth is intuitive." Intuitive truth certainly has its weaknesses with respect to each sensory organ, but it is strongest when we deal with the most basic things in life: religion, art, and metaphysics. Zen is based on the idea that the ultimate truth of "life" and things must be grasped intuitively rather than conceptually, which is the basis not only of philosophy but of all other cultural activities. Zen has contributed to the development of appreciation for Japanese art. Therefore, when art expresses the mystery of life in a very deep and creative way, it moves deep into our hearts. Art then becomes a "godly work." The best work of art, be it painting, music, sculpture or poetry, definitely has this quality ... that is, something that is close to God’s work. If we look at a real artist, at least an artist who has reached the tide of creative activity, it can be said that the artist is acting as the agent of the Creator / God at that moment. This best moment in the artist's life is, in a zen sense, an "experience of enlightenment."

  3. Tibor Kovács-Vass
   Tibor Kovács-Vass
   10 napja

   Pontosan! Éppen most olvasom a könyvet, elütöm vele az időt a kórházban.

 66. Péter Komlósi
  Péter Komlósi
  10 napja

  Csík! Következő héten az a Niu jön szerintem - gondolom nem véletlenül volt ennyire láthatóan mögötted... ;) Megvetted, vagy csak teszteled? Ha megvetted, mi célból/okból? (Vagy majd jövő héten kiderül? :) )

  1. atti050
   atti050
   10 napja

   Én az euro-fleet-es matricából úgy gondolom szponzori kölcsönjárgány lehet. 🤔🙂

 67. István Kerekes
  István Kerekes
  10 napja

  Te Csík! Nem vagy te egy kicsit mazoista?🤣🤣😂

  1. Bond James
   Bond James
   8 napja

   Milyen sok szabad ideje lehet 😁

  2. Csaba Fodor
   Csaba Fodor
   10 napja

   Nekem is ez jutott eszembe hupac.info/stream/iKvMm4Gno6bOsrE/vide.html

  3. romolusz77
   romolusz77
   10 napja

   Kicsit?

 68. Cs. Sz.
  Cs. Sz.
  10 napja

  a Zero8 befigyel...🛴

 69. wofkknd
  wofkknd
  10 napja

  Miután vége lett a videónak kimentem a garázsba és "megsimogattam" a Honda VFR 750 RC36/1 es mocimat és hálát adtam, hogy a legnagyobb baja 8e km alatt egy jobb hátsó index sarú csere volt....

 70. László Orsós
  László Orsós
  10 napja

  Három jó barát együtt szopja Nsu-ját s issza sörét borát! Köszi Zsolt Úr a videót! Megdöbbentő a lelkesedés!

 71. Zsolt Végh
  Zsolt Végh
  10 napja

  Vasárnapi Csíkunk!😁😁💪🏻

  1. 666 Overlord
   666 Overlord
   10 napja

   Gondolom a Speedzone ból nem akarták hogy VasárnapiSpeed legyen. Mert egy kicsit áthallásos.